Energetska učinkovitost znači koristiti manju količinu energije (energenata) za omogućavanje grijanja, hlađenja, PTV-a, i u konačnici zadovoljavanja svih standarda u potrošnji neke vrste energije.

Energetska učinkovitost nikako se ne smije promatrati samo kao štednja energije. Naime, štednja uvijek podrazumijeva određena odricanja, dok učinkovito korištenje energije nikada ne narušava uvjete rada i življenja.

Nepobitna je činjenica da su iz dana u dan sve veće energetske potrebe, a da korištenje energije značajno utječe na okoliš, uzrokujući njegovo zagađenje i globalne probleme poput globalnog zagrijavanja i posljedičnih klimatskih promjena.

Poboljšana učinkovitost korištenja energije rezultirat će njezinom smanjenom potrošnjom, što vodi i smanjenju proizvodnje energije. Može se reći da svaki kWh energije koji ne potrošimo znači određenu količinu onečišćujućih plinova koji nisu ispušteni u atmosferu. Prema tome, učinkovitim korištenjem energije podiže se kvaliteta vlastitog okoliša, te se pridonosi globalnoj borbi za suzbijanje klimatskih promjena. Na drugoj strani,veća dostupnost energije, šire mogućnosti izvora energije i potrošnja po prihvatljivim cijenama ključan je preduvjet gospodarskog i socijalnog razvoja svakog društva.

Početak ušteda u energiji kreće energetskim auditom i izdavanjem inicijalnog energetskog certifikata koji se bazira na mjerama iz energetskog izvješća. On definira potrošnju energije kroz ovojnicu zgrade i daje smjernice ušteda energije.
Nakon odrađenog pregleda za vas  izrađujemo projekte:

  • Eneregtskih pregleda zgrada
  • Energetskih pregleda rasvjete i javne rasvjete
  • Eenergetskih pregleda industrijskih postrojenja
  • Svih vrsta ušteda energije u zgradarstvu

Također, sudjelujemo u izvođenju kroz nadzor te Vam kroz savjetovanje stojimo na usluzi.